Light Amplification

Light Amplification
10/01/2024

Το Light Amplification ή αλλιώς Ενίσχυση ηλιακού φωτός είναι ένα φαινόμενο που προκαλείται από την ηλιακή αντανάκλαση.

Οι ακτίνες του ηλίου ειδικά τους θερινούς μήνες που έχουν έντονη θερμική ενέργεια, δημιουργούν το λεγόμενο κάψιμο της επιφάνειας του υλικού, όταν αυτές έχουν εστιάσει επάνω σε μεγάλες κάθετες επιφάνειες.

Κλασσικά παραδείγματα του φαινόμενου η αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία, το πείραμα του ανάμματος φωτιάς με μεγεθυντικό φακό και για τους γερούς γνώστες ιστορίας το κάψιμο του Ρωμαϊκού στόλου από τα κάτοπτρα του Αρχιμήδη στις Συρακούσες.

Το πρόβλημα αυτό, έχει παρατηρηθεί σε περιόδους καύσωνα και όταν το σκάφος είναι εκτεθειμένο και ακίνητο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όταν το σκάφος σε αντίστοιχες περιόδους πλέει ή είναι μέσα στη θάλασσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί η εστίαση του ηλιακού φωτός δεν είναι σε σταθερό σημείο ώστε να δημιουργήσει αντανάκλαση τοπικά.

Σε περιόδους ακινησίας που δεν χρησιμοποιείται το σκάφος , πρέπει να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες φθοράς του υλικού από την ηλιακή ακτινοβολία σκεπάζοντας το.

Επίσης προτείνεται να μην αφήνετε αντικείμενα επάνω στο υλικό, όπως μπουκάλια νερού, γυαλιά όρασης, μάσκες κολύμβησης, καθώς έχουν την ικανότητα να λειτουργούν ως φακός και να διαθλούν το ηλιακό φώς που ενδεχομένως να δημιουργήσει πρόβλημα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Αποφυγή χρήσης νερού για διάστημα 48 ωρών από την ημέρα εφαρμογής του.
  2. Καθαρισμός του προϊόντος αυστηρά μόνο με αραιωμένο κρεμοσάπουνο και χλιαρό νερό ή ασετόν.
  3. Άμεσος καθαρισμός σε περίπτωση διαρροής καυσίμων, λαδιών, όξινων κτλ.
  4. Προσοχή στα αιχμηρά αντικείμενα (άγκυρες, μαχαίρια, ψαροντούφεκα, αγκίστρια, τακούνια κτλ.) και σε γρατζουνιές από κατοικίδια.

BACK